ORYANTASYON ETKİNLİĞİ

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından organize edilen 2022-2023 akademik yılında Siirt Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilerimize yönelik hazırlanan “Oryantasyon ve Tanışma Programı” yapıldı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu yüksekokul müdürü Doç. Dr. Varol Tutal, yüksekokul müdür yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Erhan ŞAHİN, Öğr. Gör. Selami ERMAN, öğretim elemanları, Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati KISACIK ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun farklı akademik programlarına kayıt yaptıran 205 öğrencinin katıldığı 'Oryantasyon ve Tanışma Programı' 11.10.2022 tarihinde BESYO Konferans Salonunda düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Varol Tutal konuşmasında Mezopotamya ve Anadolu Uygarlığının birleştiği Noktada bulunan Siirt Üniversitesi ve Yüksekokulun tarihçesi, bölümleri, öğretim üyeleri, akademik etkinlikleri ile bireysel ve takım sporlarındaki Türkiye ve Dünya’daki sportif başarılarından bahsetmiştir. Ardından Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati KISACIK konuşmasında Gençlik Spor Bakanlığı iş istihdamlarını, antrenör ve hakemlik kurslarını ve Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurt imkanlarını anlatmıştır. Programda yüksekokulumuzun misyon ve vizyonuna, öğrenci ders kayıt işlemleri, öğrenci otomasyon sistemi, uzaktan eğitim merkezi, akademik takvime yer verilmiştir. Üniversitemizde yer alan merkezi kütüphane, öğrenci yemekhanesi, spor tesisleri, sağlık hizmetleri anlatılmıştır. Bölümlerin tanıtımları bölüm araştırma görevlileri tarafından yapılmış ve bölümlerdeki öğrenci sayıları, mezun olma şartları, mesleki ünvanlar, iş imkanları, uzmanlık dersleri, uygulama derslere yer verilmiştir. Programa soru-cevap bölümüyle devam edilmiş, fotoğraf çekimi ile son bulmuştur.  Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından öğrencilere kek ve meyve suyu ikramı yapılmıştır.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
12.10.2022