MEME KANSERİ FARKINDALIĞI SEMİNERİ

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesindeki Sporda Organizasyon Kulübü tarafından 20.10.2022 tarihinde "Meme Kanseri Farkındalığı Semineri" düzenlenmiştir. Seminer davetli konuşmacı olarak Dr. Büşra ÖZFURUNCU, Kulüp Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe DEMİR, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Varol TUTAL, Yüksekokul Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Erhan ŞAHİN, Öğr. Gör. Selami ERMAN, Öğretim Elemanları ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 01-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlenmiştir. Yapılan çalışmalarda meme kanserinin erken evrede hiçbir belirti göstermediği bu nedenle, kadınların meme kanserinin erken tanısı için kendi kendilerine meme muayenesini yapmaları diğer yöntemlerden daha fazla yardım edici ve maliyet gerektirmeyen bir potansiyele sahip olduğu bildirilmiştir. Gerçekleştirilen seminerde erken tanımın önemini vurgulamak, kendi kendine meme muayenesi ve bu konuda yapılması gerekenleri belirtmek amacıyla bilgiler verilmiştir. Ayrıca farkındalık yaratmak amacıyla tüm katılımcılara pembe kurdele dağıtılmıştır.

27.10.2022