Sağlıklı Yaşam Ve Spor Konulu Panel Düzenlendi

Üniversitemizde “Sağlıklı Yaşam ve Spor Paneli” düzenlendi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından düzenlenen panele konuşmacı olarak Milli Sporcu Halter Şampiyonu Halil Mutlu katıldı.

Kezer Yerleşkesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi KonferansSalonunda gerçekleşen panele Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hacı Murat Şahin moderatörlük yaptı. Konuşmacı olarak Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu, Selçuk Üniversitesi Antrenörlük Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Taşkın, Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Karacabey katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Veysel Okçu, katılımcılara geldiklerinden dolayı teşekkür ederek BESYO hakkında son bilgileri dinleyicilerle paylaştı.

Açılış konuşmasının ardından geçilen panelde moderatör Prof. Dr. Hacı Murat Şahin, Siirt Üniversitesinde bulunmasından dolayı mutluluğunu dile getirerek paneli başlattı.

“Obezite ve Egzersiz” konusuyla panelin ilk konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Kürşat Karacabey, obezite ile savaşta en önemli olgunun “İnanç” olduğunu vurgulayarak, kişinin kendine olan inancı ve azmi ile yapılacak tedavinin daha çabuk sonuç vereceğini dile getirdi.

Prof. Dr. Halil Taşkın, dinleyicilerin çoğunu BESYO öğrencilerinin oluşturduğu panelde Antrenör nasıl olmalı? Sporcusunda nelere dikkat etmeli? Konularına açıklık getirdi. Öğrencilik\Çıraklık döneminde, araştıran, teknolojiyi kullanan, soran, merak eden, kendini karşı taraftan aldıklarının üzerine koyarak geliştiren bir süreç yaşarsalar Antrenörlük döneminde bilgili, becerikli ve deneyimli bir eğitmen olabileceklerini vurguladı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
5.6.2017