ÜNİVERSİTEMİZ SPOR TAKIMLARI BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR.

FUTSAL KADIN VE FUTSAL ERKEK TAKIMIMIZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU, ERKEK HENTBOL TAKIMI TÜRKİYE 2.Sİ VE KADIN HENTBOL TÜRKİYE 3.SÜ OLDULAR

Kadın futsal takımımız Kocaeli’nde yapılan Üniversitelerarası ÜNİLİG Türkiye finallerinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni 5-2, Ege Üniversitesini 8-4, Cumhuriyet Üniversitesini 12-2, Gaziantep Üniversitesini 5-4 ve finalde yine Ege Üniversitesini 7-6 yenerek Türkiye Şampiyonu olmuştur.

Yine Kadın futsal takımımız Osmaniye’de yapılan TÜSF Süper lige çıkma Türkiye finallerinde Ankara Üniversitesini 8-3, Gaziantep Üniversitesini 4-3 yenerek tekrar Türkiye Şampiyonu olmuş ve süper lige çıkma başarısı göstermiştir.

Erkek futsal takımımız Kocaeli’nde yapılan Üniversitelerarası ÜNİLİG Türkiye finallerinde yarı final müsabakasında Ortadoğu Teknik Üniversitesini 9-3 yenerek finale kalmış ve finalde İstanbul Beykoz Üniversitesi ile karşılaşmıştır. Karşılaşmada 2-0 önde olan takımımız, milli oyuncu ve takım kaptanı Ahmet KARAATAY’ın şansız bir şekilde çapraz bağlarının kopması ve hastaneye kaldırılması takımımızı malesef olumsuz etkilemiş ve takımımız Beykoz Üniversitesine 6-3 yenilerek Türkiye 2. Si olmuştur.

Aynı takımımız Osmaniye’de yapılan TÜSF süper lige çıkma Türkiye finallerinde Dicle Üniversitesi ile 4-4 berabere kalıp, Çukurova Üniversitesini 8-2, Gazi Üniversitesini 10-3, İstanbul Gelişim Üniversitesini 5-0 ve ÜNİLİG Türkiye finalinde şansız bir şekilde yenildiği İstanbul Beykoz Üniversitesini 7-3 yenerek Türkiye Şampiyonu olmuş ve süper lige çıkma başarısını göstermiştir.

Erkek Hentbol takımımız ise Kocaeli2nde yapılan Üniversitelerarası ÜNİLİG Türkiye finallerinde Dicle Üniversitesini 41-27 yenerek finale kalmış ve finalde maalesef şansız bir şekilde İstanbul Üniversitesine 33-32 yenilerek Türkiye 2.si olmuştur.

Yine Erkek hentbol takımımız Ordu’da yapılan TÜSF süper lige çıkma müsabakalarında Ankara Üniversitesini 29-27, İstanbul Özyeğin Üniversitesini 31-25 ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini 31-26 yener süper lige çıkma başarısı göstermiştir.

Kadın hentbol takımımız ise Kocaeli’nde yapılan Üniversitelerarası ÜNİLİ Türkiye Finallerinde 3.lük, 4.lük müsabakasında Dicle Üniversitesini yenerek Türkiye 3.sü olmuştur.

ÜNİVERSİTEMİZ GÜREŞ TAKIMI TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA BİR TÜRKİYE 2.LİĞİ VE 3 TÜRKİYE 3.LÜĞÜ İLE BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ.

Denizli’ de yapılan üniversitelerarası Türkiye güreş şampiyonasında üniversitemiz güreş takımı kadın sporcularından Dilan KAYA bütün rakiplerini yenerek finale kalmış ve finaldeki rakibine yenilerek Türkiye 2. si olma başarısını göstermiştir.

Yine kadın sporcularımızdan Gülşen CENGİZ bronz madalya mücadelesinde rakibini yenerek Türkiye 3. sü olma başarısı göstermiştir.

Güreş takımı erkek sporcularından Muhammed Enes DİLDİRİM ve Osman ECE Bronz madalya mücadelesinde rakiplerini yenerek Türkiye 3.sü olma başarısı göstermişlerdir.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
17.6.2019